Cheesecake originál

Osviežujúci klasický cheesecake s ovocím.

Postup
  1. Postup : 1.Sušienky si rozmixujeme na jemno v mixéri alebo v sáčku rozdrvíme valčekom. Pridáme roztopené maslo a zmiešame. 2. Sušienkovú zmes nasypeme na dno tortovej formy, ktorú si pred tým vyložíme papierom na pečenie a dlaňami zmes pritlačíme. Môžete si pomôcť lyžičkou alebo pohárom. Na okrajoch trochu zmes dvihneme po bokoch. Pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 10 minút. 3.Medzitým si pripravíme krém. Ručne zmiešame mascarpone s cukrom. Potom postupne pridávame vajcia a miešame. Na koniec dochutíme citrónovou šťavou a vanilkou. 4. Keď sa nám sušienková zmes upečie, necháme ju trochu vychladnúť. Krém potom nalejeme na vychladnutý korpus a pečieme v rúre pri 160 stupňoch približne hodinu. Tip.: pre dobrý výsledok vložíme pod formu na spodní rošt pekáč naplnený s vodou. 5. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť, ideálne celú noc. Môžete si ho dozdobiť polevou, ovocím, orieškami alebo džemom.
Ingredience
1 balenie vanilkový cukor
2 lyžičky citrónovej šťavy
100 g práškového cukru
3 ks vajcia
500 g mascarpone
70 g masla
170 g maslových sušienok
Galerie
Informace
Doba přípravy: 80 minút min
Počet porcí: 20
Autor
Klaudi Rimarčíková
01. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Zdeňka P. 11:16 04. 05. 2017

Výborný recept na cheesacake, připravila jsem ho místo narozeninového dortu. Cheesacake opravdu všem chutnal.