Pohankovo-kukuřičný chleba

Pokud chcete změnu a chcete vyzkoušet jiný druh chlebu než klasický z pšeničné či žitné mouky, tak je tou správnou volbou tento chleba. Jeho chuť Vás překvapí a určitě se bude u Vás v kuchyni vyskytovat častěji. Příprava Vám zabere 30 minut a doba pečení je 25 minut.

Postup
  1. Do mísy dáme vodu, olej a ocet. Poté přidáme prosáté mouky a rozdrobíme droždí. Na druhou stranu misky dáme sůl a kmín. Nakonec přidáme slunečnicová semínka. Těsto hněteme cca 10 minut. Lze použít i robot. Vznikne řidší těsto, které nalijeme do předem vymazané a vysypané formy či ji máme vyloženou pečícím papírem a necháme ji kynout asi 20 minut pod utěrkou na teplém místě. Chleba pečeme cca 10 minut na 210°C a poté teplotu snížíme na 180°C. Takto pečeme ještě 15 minut. Řiďte se vlastnostmi Vaší trouby.
Ingredience
1 hrst slunečnicových semínek
1 lžička drceného kmínu
20 g soli
25 g droždí
250 g kukuřičné mouky
250 g celozrnné pohankové mouky
25 g octu
30 g řepkového oleje
500 ml vody
Galerie
Autor
Eva
16. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.