Pivní chléb

Vyzkoušejte zajímavou kombinaci piva a parmazánu. Chleba je chuťově výrazný a proto stačí když ho budete podávat pouze namazaný máslem. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

Postup
  1. Do mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Promícháme. Poté přidáme pivo a polovinu rozpuštěného másla, 150 g parmazánu a pepř. Vypracujeme hladké těsto. Dáme do formy, kterou jsme si předem vymazali a vysypali či vyložili pečícím papírem. Chleba posypeme zbylými 50 g parmazánu. Dáme péct na 180°C pečeme 30-40 minut. Zkoušíme upečenost špejlí, pokud se nelepí je chleba hotový.
Ingredience
2 lžičky drceného pepře
200 g strouhaného parmazánu
80 g másla
400 ml piva
2 lžičky soli
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce cukru krupice
500 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
16. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.