Zdravé bagetky

Osvědčený recept na zdravé bagetky. Obsahují mouku celozrnnou žitnou a špaldovou. I na druhý den jsou krásně měkké a s těstem se velmi dobře pracuje. Těsto lze připravit i klasicky, ale pokud vlastníte domácí pekárnu máte práci ulehčenou. Do bagetek můžete přidat různé semínka podle chuti.

Postup
  1. Do pekárny dáme nejprve suroviny tekuté a poté suroviny sypké. Vybereme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Jakmile máme hotovo, těsto rozdělíme na vále na 4 díly a vypracujeme bagety, které necháme ještě na plechu kynout. Na povrchu je můžeme lehce naříznout. Poté je pečeme na 200°C cca 20-25 minut. Řídíme se vlastnostmi trouby.
Ingredience
1 lžice lněných semínek
hrst slunečnicových semínek
15 g droždí
130 g špaldové mouky celorznné
50 g žitné mouky celozrnné
250 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
40 g másla (lze použít i sádlo)
250 ml vlažné vody
Galerie
Autor
Eva
25. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.