Pšenično žitné rohlíky

Pečivo s žitnou moukou je výhodné v tom, že obsahuje spoustu vlákniny a také minerálů a vitamínů. Proto kdy upřednostňujte zdravý životní styl je toto pečivo správnou volbou. Rohlíky jsou měkké i na druhý den.

Postup
  1. Suroviny buď zpracujeme klasicky pomocí kvásku a nebo použijeme domácí pekárnu, kde suroviny vkládáme od tekutých po suché. Zapneme program těsto. Jakmile máme hotovo dáme na vál, kdy nemusíme již dále přidávat mouku, s těstem se krásně pracuje. A tvarujeme rohlíky. Dáme ještě kynout na 30 minut, potřeme vejcem s trochou mléka a dáme péct na 160°C cca 10-15 minut (horkovzduch).
Ingredience
1 ks vejce + trochu mléka
1 balíček sušeného droždí (na 500 g mouky)
1 lžička cukru
2 lžičky soli
250 ml vody
40 g rozpuštěného sádla
130 g celozrnné žitné mouky
300 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
28. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Ingeborg 11:00 31. 05. 2017

Rohlíky opravdu super! Opravdu na druhý den měkké a velmi chutné.