Pšenično žitné housky

Housky, které budou i na druhý den krásně měkké, čerstvé a přitom jsou zdravé? Určitě ano, pomocí našeho receptu toho dosáhnete a můžete si na nich pochutnat i druhý den třeba na snídani. Místo housek můžete připravit i rohlíky či bagety. S těstem se krásně pracuje, proto na vále nepotřebujete další mouku. Těsto se nelepí. Hotové housky můžete posypat hrubou solí, kmínem či mákem.

Postup
  1. Do domácí pekárny dáme suroviny tekuté a poté sypké. Program: Těsto. Jakmile máme hotovo, tak dáme na vál a rozdělíme si je na stejné části. Ze kterých pleteme housky. Housky necháme na plechu kynout ještě 20 minut. Potřeme vejcem s mlékem a posypeme dle chuti. Dáme péct na 160°C cca 15 minut (horkovzdušná trouba).
Ingredience
hrubozrná sůl, kmín, mák na posypání
1 ks vejce+trocha mléka na potření
40 g sádla či másla (rozpuštěného)
1 lžička cukru
2 lžičky spli
1 balíček sušeného droždí (na 500g mouky)
250 ml vody
1 lžíce chia semínek (nemusí být)
200 g celozrnné žitné mouky
230 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
28. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.