Jasmínová rýže

Jasmínová rýže se čím dál častěji vyskytuje v našich kuchyních a není divu, je totiž výborná. Jasmínová rýže pochází z Thajska. Rýže má trochu lepivou strukturu. Hodí se jako přílohová tak i jako hlavní součást jídel. Můžeme ji podávat k masu či také na sladko. Velmi oblíbená bývá i rýže smažená. Naše úprava je klasická v hrnci. Kdo vlastní rýžovar tak ho může krásně využít.

Postup
  1. Jasmínovou rýži propláchneme pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme olej, který rozehřejeme. Poté přidáme propláchnutou rýži a opékáme ji přibližně minutu. Poté zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme dusit pod pokličkou asi 15 minut na mírném ohni. Po 15 minutách rýži zkontrolujeme zda se nám všechna voda vypařila a je měkká.
Ingredience
voda
1 lžíce oleje
sůl
1 hrnek jasmínové rýže
Galerie
Autor
Eva
30. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.