Karbanátky se sýrem

Karbanátky jsou velmi oblíbené a rychlé jídlo. Karbanátky se dají připravit jak z masa vepřového, hovězího či krůtího, záleží pouze na Vás. Velmi vhodná je bramborová příloha a třeba také salát. U nás oblíbené jsou karbanátky z mletého masa se sýrem. Sýr, karbanátkům dodá zajímavou chuť. Určitě náš recept vyzkoušejte.

Postup
  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Do mísy dáme mleté maso, nastrouhaný sýr, 2 ks vejce, orestovanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Všechno smícháme dohromady. Tvoříme karbanátky, které ještě dáme do vejce a poté strouhanky. Tím si pojistíme, aby nám sýr nevytekl ven. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Ingredience
řepkový olej na smažení
1 vejce+strouhanka na obalení
2 ks vejce
150 g sýru dle chuti (eidam, niva, uzený sýr)
sůl, pepř
3 stroužky česneku
1 ks cibule
600 g mletého masa ( mix vepřové a hovězí)
Galerie
Autor
Eva
31. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Sandra Nová 14:47 03. 07. 2017

Výborné karbanátky se sýrem. Sýr dodá skvělou chuť. Místo eidamu jsem použila nivu. Podávala jsem s bramborou kaší a opravdu jsme si pochutnali.