Makovky

Krásně voňavé a nadýchané makovky si můžete připravit i doma. Výsledek bude stát určitě za to. Příprava sice zabere nějaký čas, ale zase ušetříme korunky v peněžence. Z jednoho těsta připravíme 12 ks makovek. Díky domácí pekárny je všechno hotové raz dva.

Postup
  1. Máslo rozpustíme v mléku. Do domácí pekárny dáme nejdříve mokré ingredience a poté suché. Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Pak si těsto rozdělíme na bochánky (vychází to na těch 12 ks - ideální velikost - ani malé ani velké), ty jednotlivě rozválíme do placek a stočíme do tvaru makovek. Necháme je cca 20-30 min dokynout pod přikrytou utěrkou na plechu. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů, potřeme makovky mírně rozšlehaným bílkem a posyp nemletým mákem. Vložíme plech do trouby na 3 min, pak to stáhneme na 175-180 stupňů a peč cca 20 min.
Ingredience
mák na posypání
1/2 lžičky soli
20 g droždí
1 ks žloutku
20 g vanilkového cukru
30 g cukru krupice
500 g polohrubé mouky
60 g másla
250 ml polotučného mléka
Galerie
Autor
Eva
31. 05. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.