Výborný domácí chléb

Nejlepší domácí chleba jaký jsem kdy pekla a jedla. Příprava není složitá a zvládnete ji i bez domácí pekárny. Díky smažené cibuli je chleba o něco lepší, ale nemusíte ji přidávat, chleba je dobrý i bez ní. Pokud jednou domácí chleba vyzkoušíte, kupovaný již nikdy nebudete chtít.

Postup
  1. Z vlažné mouky, cukru a rozdrobené kostky droždí si připravíme kvásek. Který přidáme poté k mouce, soli, octu a kmínu. Na lžíci oleje si osmažíme dozlatova cibuli a přidáme ke směsi. Všechno zpracujeme v hladké těsto. Po vykynutí (cca 1 hodina) si vytvoříme bochánek, který necháme 20 minut ještě dokynout. Poté dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a potřeme vodou se solí. Přiklopíme poklopem či alobalem a pečeme na 250°C 15 minut a poté stáhneme na 150 °C cca 40 minut. Ke konci ještě sundáme poklop, aby se nám dopekla kůrčička na chlebu.
Ingredience
1 lžíce oleje
1 ks cibule
1 kostka droždí
1 lžička cukru
300 ml vlažné vody
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce octu
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
13. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.