Chřestová polévka

Chřestová polévka je opravdu výborná a kdo ještě nezná chřest tak ho mile překvapí. Chřest máme bílý, zelený či fialový. Ale nejznámější je bílý a zelený. Dají se z nich vytvořit vybrané pochoutky. Chřest obsahuje spoustu vitamínů, stopových prvků a betakarotenu. Ovlivňuje krvetvorbu, je prospěšný pro naše zažívání, čistí organizmus a mnoho dalších. Na naší polévce si opravdu pochutnáte.

Postup
  1. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté zalijeme vodou, kterou osolíme a přivedeme k varu. Mezitím si očistíme chřest. Odkrojíme tvrdé konce a zbytek nakrájíme na kostičky. Dáme do vody a vaříme asi 10 minut. Poté přidáme citrónovou kůru, pepř a dosolíme podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a necháme ještě provařit.
Ingredience
2 hrnky vody
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička nastrouhané citronové kůry
sůl, pepř
3 lžíce másla
2 ks cibule
1 balení bílého chřestu
Galerie
Autor
Eva
13. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.