Vajíčková pomazánka

Vejce jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Obsahují spoustu prospěšných látek. Mezi hlavní součást patří proteiny neboli bílkoviny. Jsou biologicky hodnotnější než bílkoviny v masu či mléku. Také spoustu vitamínů a minerálů. Mnoho lidí se obává konzumace vajec z důvodu obávaného cholesterolu. Ale tyto obavy jsou zbytečné. Vejce si občas dopřát můžeme. Proto můžete si připravit vajíčkovou pomazánku, podle našeho receptu. Je zdravá, svěží a hlavně chutná. Dopřejte si ji s čerstvým pečivem.

Postup
  1. Vejce uvaříme natvrdo, které poté oloupeme a rozmačkáme vidličkou na menší části. Poté jarní cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Do mísy s vejci dáme cibulku, lučinu, hořčici a sůl, pepř. Všechno promícháme a necháme odležet v lednici.
Ingredience
sůl, pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
150 g lučiny či jiného sýru (např.žervé apod.)
3 ks jarní cibulky
6 ks vajec
Galerie
Autor
Eva
15. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.