Chilli con carne

Mezi oficiální pokrm Texasu je chilli con carne. Je to dušený, kořeněný a pikantní pokrm. Připravuje se z hovězího (či jehněčího) masa a chilli papriček. Často také obsahuje fazole, rajčata, pivo, cibuli a mnoho dalšího. Chilli con carne se dá připravit také jako veganský pokrm. Jako přílohu si můžeme dát rýži, pečivo či tortillu. Lze chilli con carne zjemnit zakysanou smetanou.

Postup
  1. V kastrolu si rozpálíme olej a dáme restovat červenou cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Poté přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, poté přidáme maso nakrájené na nudličky. Papriku a rajčata očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k masu. Vše osolíme, opepříme, přidáme římský kmín a uzenou papriku. Také chilli které jsme si nakrájeli nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Na závěr přidáme rajčatový protlak a uvařené fazole. Všechno necháme provařit ať se nám spojí chutě. Dle chuti ještě můžeme dosolit a do pepřit.
Ingredience
2 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř
1 lžička římského kmínu a uzené papriky
6 stoužků česneku
2 ks chilli papričky
1 ks červená paprika
4 hrnky vývaru
2 hrnky uvařených červených fazolí
1 hrnek rajčatového protlak
4 ks velkých rajčat
3 ks velkých červených cibulí
600 g hovězího masa zadního
Galerie
Autor
Eva
16. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.