Polévka z červené čočky

Pokud jste ještě neobjevili kouzlo červené čočky, rychle to napravte! Červená čočka je zdravá a lehce stravitelná, oproti klasické čočce. Obsahuje mnoho vitamínů a vlákniny. Blahodárně působí na naše střeva a působí proti zácpě. Vhodná při cholesterolu i u osob s cukrovkou. Můžete si ji dopřát i při odtučňovací kůře. Polévka vás příjemně pohladí na duši a zasytí. Můžete si ji dopřát i jako večeři.

Postup
  1. Na másle orestujeme cibule, které jsme si nakrájeli nadrobno. Poté přidáme česnek nakrájený na kolečka, koření a restujeme. Poté přidáme mrkev a brambor, které jsme si očistili a nakrájely na kostičky. Další na řadu přichází propláchnutá a obraná červená čočka. Zalijeme vodou či vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do doby než bude zelenina a čočka měkká. Trvá to cca 20 minut. Poté rozmixujeme polévku tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem a pokud chcete můžete polévku ještě naředit vývarem či vodou.
Ingredience
5 ks cherry rajčat
sůl, pepř
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
1,5 l vody či zeleninového vývaru
2 hrnky červené čočky
1 ks brambor
2 ks mrkve
2 lžíce másla (nebo ghí)
4 stoužky česneku
2 ks cibule
Galerie
Autor
Eva
20. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.