Domácí chléb

U nás na vesnici, máme málokdy čerstvý chléb, většinou v pondělí, vedoucí málo objedná, a tak už kolem osmé ráno není, tak si peču chléb doma, je výborný ???

Postup
  1. Do mísy nasypeme 1 kg hladké mouky oo, přidáme 3 kávové lžičky soli, 3 kávové lžičky cukru, 3 kávové lžičky kmínu, 3 kávové lžičky octa a 1 balíček sušených kvasnic. Necelého 1/2 litru vlažné vody a zaděláme nepříliš husté ani řídké těsto, spíš lepivé, tak, aby se táhlo, necháme na teplém místě vykynout. Až zdvojnásobí objem, tak nalijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a ještě necháme chvíli dokynout. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Každá trouba peče jinak, tak se musí hlídat. Z 1 kg hladké mouky je velký chléb ( oválná zapékací mísa). Tyto dva bochníčky jsou dělané z poloviční dávky
Ingredience
Necelý 1/2 vlažné vo Mouka na vymazání za Olej na vymazání zapékací mísy
3 kávové lžičky cukr 3 kávové lžičky octa 1 balíček sušených kvasnic
1 kg hladké mouky 00 3 kávové lžičky soli 3 kávové lžičky kmínu
Galerie
Informace
Doba přípravy: Nedá se přesně určit min
Počet porcí: Nedá se přesně určit
Autor
01. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.