Cuketové noky

Jelikož je teď období cuket, že mnohdy nevíme co nimi a proto dobrých receptů na cuketu není nikdy dost. Vyzkoušejte náš recept na cuketové noky. Jsou zdravé, dají se připravit jak v troubě, tak i smažené. Můžeme je podávat jako příloha k hlavnímu jídlu (třeba k masu) a nebo si je můžete dát k obědu s bramborovou přílohou. I samotné cuketové noky jsou výborné. Můžete je doplnit dobrým domácím dipem a nebo tatarskou omáčkou.

Postup
  1. Cuketu si oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku a řádně osolíme. Cuketu takto necháme chvíli vypotit. Poté z ní vymačkáme přebytečnou vodu. Cuketu dáme do mísy a přidáme vejce, strouhaný sýr, majoránku, sůl, pepř a zahustíme strouhankou (přidáváme postupně) podle potřeby. Jakmile nám vznikne tužší těsto, můžeme začít smažit.
  2. V pánvi si rozpálíme olej a pomocí dvou lžic vkládáme cuketové noky. Smažíme dozlatova. Hotové noky pokládáme na ubrousek, aby se vysál přebytečný tuk. Přejeme dobrou chuť.
Ingredience
olej na smažení
1 lžíce majoránky
4 stroužky česneku
sůl, pepř
200 g najemno strouhaného eidamu
kukuřičná strouhanka dle potřeby
2 ks vejce
3 ks větších cuket (zelených)
Galerie
Autor
Eva
05. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 4
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.