Zapečená vepřová krkovice se smetanou

Výborný a jednoduchý recept, při kterém ušetříte hromadu nádobí a bude Vám stačit obyčejný pekáč. Zapečená vepřová krkovice je šťavnatá díky přidané smetaně. Kdo nemá smetanu může použít šlehačku :) zaručeně si pochutnáte. Tento recept je variabilní, lze použít i jiné maso než vepřové, například kuřecí.

Postup
  1. Vepřovou krkovici jemně naklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Brambory a cibuli si očistíme a nakrájíme na kolečka. Pekáč si vymažeme olejem. Na dno dáme na brambory, které osolíme a posypeme červenou paprikou. Poté na řadu přichází cibule a jako poslední vepřová krkovice. Zalijeme smetanou. Na každý plátek masa dáme ještě lžičku bylinkového másla (samozřejmě jde to i bez něj) :D. Přiklopíme alobalem nebo poklopem a dáme péct na 180°C cca 40 minut. Poté alobal sundáme a ještě dopékáme bez něj. Bude to trvat zhruba 20 minut.
Ingredience
2 lžičky červené papriky
250 ml smetany 12%, kdo chce může použít i smetanu 33%
olej na vymazání pekáče
4 lžičky bylinkového másla (my použili máslo z medvědího česneku)
sůl, pepř
7 ks větších brambor
2 ks cibule
4 silnější plátky vepřové krkovice
Galerie
Autor
Eva
06. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Eliška Suchánková 12:11 13. 07. 2017

Krkovice se krásně rozpadala a brambory byly opravdu chutné. Recept je jednoduchý.