Tuňákové karbanátky

Tuňák obsahuje spoustu omega-3 mastných kyselin. A proto bychom ho měli zařazovat do našeho jídelníčku. Pokud doma vlastníte spoustu konzerv s tuňákem ve vlastní šťávě a nebo v oleji tak tento recept je právě pro Vás. Pomůžeme Vám originálně zužitkovat konzervy tuňáka. Karbanátky jsou dobré jak teplé tak i studené. Doporučujeme je Vám připravit z dvojité dávky, jelikož ze stolu zmizí rychlosti blesku.

Postup
  1. Brambory si oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Tuňáka slijeme ze šťávy či oleje. Do mísy dáme brambory, vejce, sůl, pepř a vše pomocí šťouchadla rozmačkáme dohromady. Poté přidáme tuňáka, strouhanku a nasekanou petrželku. Všechno promícháme. Snažíme se pomocí strouhanky o správnou konzistenci. To znamená, aby se ze směsi daly tvarovat karbanátky. Karbanátky poté smažíme na oleji dozlatova z obou stran. Poté pokládáme na ubrousek, aby se vysál přebytečný tuk.
Ingredience
olej na smažení
7 lžic strouhanky na zahuštění, my použili kukuřičnou ale i klasickou nic nezkazíte (možná si ji připravte projistotu trochu více)
sůl, pepř
3 hrsti sekané čerstvé petrželky
6 ks větších brambor
2 ks vejce
3 menší konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (případně v oleji)
Galerie
Autor
Eva
06. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Eliška Suchánková 12:09 13. 07. 2017

Tuňákové karbanátky opravdu mile překvapily. Připravila jsem je dětem s bramborovou kaší. Jdou výborné i studené.

Eliška Suchánková 12:09 13. 07. 2017

Tuňákové karbanátky opravdu mile překvapily. Připravila jsem je dětem s bramborovou kaší. Jdou výborné i studené.