Tvarohové knedlíky

Nač kupovat knedlíky, kdy díky tomuto jednoduchému receptu si je můžete připravit sami doma. Chuť je opravdu výborná a moc si pochutnáte. Můžete je připravit jako sladký oběd, večeři či jen tak jako svačinu. Můžete je naplnit téměř jakýmkoliv ovocem. Ale je sezóna jahod a tím pádem jsme je plnily jahodami. Můžete je podávat polité máslem, posypané kakaem, cukrem, perníkem, či si můžete připravit speciální jahodovou omáčku.

Postup
  1. Vejce smícháme s máslem a oběma cukry. Poté přidáme špetku soli. Následně postupně vmícháme tvarohy. Jako poslední přichází na řadu polohrubá mouka, kterou také přidáváme po částech. Až získáme vláčné těsto. Těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Kdy poté na pomoučeném vále rozdělíme těsto na stejné díly. Z každé části vytvoříme placku a do ní zabalíme celou jahodu. Vytvoříme kuličku. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 5-7 minut. Knedlíky jsou hotové když vyplavou napovrch.
Ingredience
1 ks vanilkového cukru
špetka soli
160 g másla
500 g jahod
4 lžíce cukru
400 g polohrubé mouky
2 ks vajec
500 g tvarohu v kostce
Galerie
Autor
Eva
06. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.