Panna cotta

V těchto horkých dnech se hodí lehký a svěží dezert jakým je právě panna cotta. Recept je opravdu jednoduchý ač na první pohled to nevypadá. Panna cotta je vlastně vařená smetana se želatinou a cukrem. Panna cotta pochází z Itálie. Hotový dezert můžete podávat s ovocnou omáčkou (jahodovou, malinovou apod.)

Postup
  1. Do mísy dáme mléko a nasypeme želatinu. Necháme cca 10 minut bobtnat. Do hrnce dáme smetanu, cukr, vanilkový cukr a přivedeme pod bod varu. Poté stáhneme z plemene a necháme chvíli vychladnout. Část smetany poté nalijeme do mísy s želatinou a mícháme do té doby než se želatina nerozpustí. Nalijeme do připravených misek či skleniček a necháme ztuhnout v lednici 3-4 hodiny,nejlépe přes noc.
  2. Omáčka: Do kastrolu dáme ovoce, cukr, vanilkový cukr a vodu. Necháme vařit dokud není ovoce měkké. Poté necháme vychladit a nalijeme na skleničky.
Ingredience
omáčka: 200g jahod (či jiného ovoce), 3 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody
7 g práškové želaniny
1 ks vanikového cukru
50 g cukru moučka
540 ml smetany ke šlehání 33%
60 ml polotučného mléka
Galerie
Autor
Eva
13. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Petra K. 11:52 28. 07. 2017

Výborný recept na panna cottu. Mléko jsem nedávala, ale použila jsem pouze smetanu 33% . Využila jsem červeného rybízu, který mám ze zahrady. A díky sladké panna cotty a lehce kyselého rybízu to byla výborná kombinace. Super dezert v těchto horkých dnech.