Mrkvové lívance

Mrkev je zdravá a velmi chutná nejen v hlavních jídlech. Čím dál častěji získává oblibu ve sladkých jídlech a dezertech. Mrkvové lívance jsou opravdu zdravé, obsahují celozrnnou mouku. Recept je snadný. Stačí hrnek o objemu 250 ml a můžete začít kouzlit. Za chvíli si můžete pochutnávat na mrkvových lívancích. Hotové lívance podávejte s máslem, třtinovým cukrem, medem či oblíbeným sirupem.

Postup
  1. V míse smícháme suroviny sypké. V druhé míse suroviny tekuté. Poté vše spojíme dohromady. Necháme těsto odpočinout v lednici. Rozpálíme si pánev s trochou oleje a pomocí lžíce tvoříme několik lívanců. Opékáme dozlatova z obou stran
Ingredience
olej na smažení
1 a 3/4 hrnku najemno nastrouhané mrkve
1 ks vanilkového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 ks vejce
1 hrnek mléka
1 lžička skořice
1 lžíce třtinového cukru
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
2/3 hrnku celozrnné špaldové mouky
2/3 hrnku hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
14. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.