Polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je vlastně takový bráška celeru klasického, jakého známe v polévkách (vývarech apod.) Řapíkatý celer není až tak známý a přitom je to vlastně škoda. Není příliš oblíbený díky své specifické chuti. Jedná se o zdraví prospěšnou zeleninu. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Snižuje hladinu krevního cukru, také odstraňuje zácpu a chrání sliznici žaludku. Ma afrodiziakální účinky. Naše tělo čistí a je vhodné pro dietáře. Naše polévka je lehká a hodí se jak k večeři tak i obědu.

Postup
  1. Na másle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájený řapíkatý celer, mrkve a brambor (které jsme si předem očistili). Všechno restujeme. Poté zalijeme vodou či vývarem a vaříme doměkka. Jakmile máme zeleninu měkkou. Rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí a mletým pepřem. Můžeme podávat s čerstvým pečivem či samotné. Polévku není potřeba zahušťovat. Hustotu polévky si můžete určit pomocí vody či vývaru.
Ingredience
1 proužek másla
mletý pepř, sůl
1 ks větší brambory
2 ks mrkve
1 svazek řapíkatého celeru
1 ks cibule
Galerie
Autor
Eva
25. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.