Špaldový koláč s ovocem

Jelikož zdravých dezertů, koláčů, buchet a bábovek není nikdy dost. Tak Vám přestavíme špaldový koláč s ovocem. Je zdravý a místo cukru je použit med. Ovoce lze použít libovolné. Jelikož je teď sezóna jahod, malin a borůvek, můžete použít zrovna tyto. Pokud nemáte doma ovoce čerstvé. Můžete použít i ovoce kompotované.

Postup
  1. Všechny suroviny kromě ovoce smícháme dohromady. Vlijeme do formy, kterou jsme si vymazali, lze použít i pečící papír. Navrch poklademe ovoce. Pečeme na 180°C cca 30-35 minut.
Ingredience
120 g kompotovaných borůvek nebo čersvých borůvek
30 g mletých vlašských ořechů (dají se použít i jiné např. lískové, mandle apod.)
4 lžíce medu
200 ml vody
2 lžičky kypřícího prášku
2 ks celých vajec
150 g bílého jogurtu
50 g kokosu
100 g jemně mletých ovesných vloček
100 g špaldové celorznné mouky
Galerie
Autor
Eva
26. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.