Cuketová hořčice

Bohaté využití cuket v kuchyni určitě známe. Z cuket jsou výborné placičky, buchty, zapečené či smažené. Jelikož je období zavařování. Pojďte si s námi připravit výbornou cuketovou hořčici. Naleznete široké využití a hodí se jak na pečivo, k sekané, párkům, toustům apod. Je velmi rychlá a chutná.

Postup
  1. Cukety si očistíme a vydlabeme semínka. Na kostičky nakrájíme kapii, cibuli, rajčata a cuketu. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme sůl, pepř a přiklopíme pokličkou. Dáme vařit. Jakmile máme zeleninu měkkou. Přidáme olej a ocet. Všechno promícháme. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Lze pomocí vody upravovat hustotu hořčice podle chuti.
  2. Do čistých a umytých sklenic dáme připravenou směs, kterou zavíčkujeme a dáme sterilizovat na 90°C cca 20 minut. Poté otočce sklenice dnem vzhůru a nechejte do druhého dne vychladnout.
Ingredience
1 lžička pepře
voda na podlití
2 lžičky soli
100 ml octu
100 ml olivového oleje
200 g plnotučné hořčice
3 ks rajčat
4 ks cibule
2 ks červené kapie
1,5 kg cuket
Galerie
Autor
Eva
08. 08. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.