Švestková povidla bez míchání

Výborný recept, který vařím už 30 let, dříve moje babička vařila povidla v kotli, ale ty se museli míchat a to se dostavila celá rodina a pak se povidla rozdělili a ty vydrželi až do další sezóny

Postup
  1. Švestky vypeckuje přidáme cukr rum a ocet a necháme do druhého dne odstát potom dát do kastrolu s nepřilnavým dnem a necháme dusit, až se vydusí na polovinu, tak snížíme na nejnižším stupni dojít, pak přendáme do druhého kastrolu nebo mísy a ponorným mixérem rozmixujeme, ještě horké plníme do čistých skleniček a obrátíme vzhůru dnem jako marmeládu.( Já jsem je vařila ze čtyř dávek)
Ingredience
2 kg vyloupaných šve 15 dkg cukru krystal 2 polévkové lžíce rumu, 2 polévkové lžíce octa
Galerie
Informace
Doba přípravy: 10-12 hodin min
Počet porcí: Orientační
Autor
13. 08. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.