Cuketové lasagne

Opět jeden výborný recept z cuket. Cuketové lasagne jsou zdravé a lehké jídlo. Pokud držíte zdravý životní styl je pro Vás tento recept pravý. Je rychlý a svěží. Cukety jsou stále velmi cenově dostupné. A receptů na ně není nikdy dost. Určitě si pochutnáte.

Postup
  1. V hrnci si rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme. Poté přidáme mleté maso, které stále při opékání rozdělujeme, aby se nám propeklo. Osolíme a opepříme. Poté přidáme prolisovaný česnek. Jak další na řadu přihází konzervy rajčat. Posypeme bazalkou a necháme dusit. Aby se nám vydusila přebytečná tekutina.
  2. Mezitím si připravíme cukety. Které oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu si vymažeme a navrstvíme první cukety. Poté na to dáme směs masa, posypeme části sýru a opět dáme cukety. Tak pokračujeme dokud nevypotřebujeme všechny suroviny. Část sýru si necháme na posypání.
  3. Rozehřejeme si troubu na 180°C. Poté zapékací mísu přikryjeme poklopem či alobalem a dáme péct na 33 minut. Poté je odkryjeme a ještě posypeme zbylým sýrem a necháme roztopit.
Ingredience
1 lžíce sušené bazalky
sůl, pepř
1 ks cibule
500 g nastouhaného sýru (eidam, feta,...)
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
2 plechovky rajčat z konzervy (lze použít i čerstvá)
1 kg mletého masa (mix hovězí a vepřové)
4 ks větších cuket
Galerie
Autor
Eva
16. 08. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.