Cuketový chleba

Ano slyšíte dobře i chleba z cukety se dá přepravit a je opravdu výborný. Je krásně vláčný a dlouho vydrží měkký a čerstvý. A nejen to, je zároveň i zdravý. Tím pádem vaše linie trpět nebude. Určitě ho nepřipravuju naposledy. Vyzkoušejte a uvidíte. Pokud máme hodně cuket a nevíte co s nimi, zkuste si připravit tento chleba a překvapíte rodinu či případné hosty.

Postup
  1. Aby jste nebyli překvapeni těsto na chleba je zprvu řídké. Zadělávám v domácí pekárně. Program těsto. Veškeré suroviny dáme do pekárny. Po smíchání je těsto řídké. Přidáme postupně 3 lžíce mouky chlebové, 3 lžíce mouky žitné, 3 lžíce pšeničné chlebové mouky. Takto postupujeme dokud se těsto nelepí. Hotové těsto propracujeme na vále a dáme poté do ošatky a necháme kynout na 40 minut. Pečeme na 220°C 10 minut a poté stáhneme na 190°C cca 40 minut. Chleba potíráme vodou se solí.
Ingredience
mouka chlebová, žitná a pšeničná na zahušení směsi na chleba (lze kombinovat i jinak)
voda se solí na potírání chleba
7 g sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky cukru krystal
260 g hladké mouky
260 g celozrnné špaldové mouky
500 g najemno nastrouhané cukety (případnou vodu slijeme, ale jinak cuketu nevymačkáváme)
Galerie
Autor
Eva
05. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.