Marokánky

Úplně nejjednodušší a nejlepší cukroví jaké znám. Dá se s ním kouzlit. Kombinovat různé sušené ovoce, které máte rádi nebo třeba taky ořechy. Lze přidat kokos, lněné či chia semínka. Existuje mnoho variant. Ať už zdravější či nikoliv. Marokánky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Ale také si je můžete připravit jen tak ke kávě místo sušenek.

Postup
  1. Do kastrolu dáme smetanu ke šlehání, cukr, vanilkový cukr a mouku. Vše svaříme za stálého míchání na kaši. Poté do této kaše přidáme sušené ovoce (nakrájené na menší kousky), nasekané ořechy, rozinky, skořici. Směs poté klademe pomocí lžičky na plech vyložené pečícím papírem. Tvoříme malé hromádky. A pozvolna pečeme na 180°C až nám okraje marokánek zhnědnou. Necháme vychladnout. Poté můžete i balit jednu stranu marokánek v rozpuštěné čokoládě.
Ingredience
čokoládová poleva
20 g hladké mouky
160 g cukru
1 lžička skořice
1 ks vanilkového cukru
1 hrst rozinek
160 g sušeného ovoce lze použít i kandované ovoce
160 g ořechů (vlašských, lískových, pekanových apod.)
1/4 l smetany ke šlehání 33%
Galerie
Autor
Eva
08. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.