Špaldovo žitné housky či bulky

V dnešní době se pečivo zdražuje. Proto si pojďte připravit s námi domácí. Pokud máte pekárnu máte na půl vyhráno. Pokud ne i tak si můžete tyto housky připravit. Jsou skvělé, nadýchané. Z tohoto těsta můžete vytvarovat jak housky, tak bulky, Pokud chcete tak i rohlíky. Špaldová a žitná mouka jsou zdravější než klasická bílá a proto nemusíte mít takové výčitky svědomí, když si housku dáte.

Postup
  1. Suroviny do pekárny dáme od tekutých po sypké a zapneme program těsto. Jakmile máme hotovo, tvoříme housky či bulky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 20 minut kynout. Poté dáme do trouby na 180°C a pečeme cca 25 minut.
Ingredience
30 g drožní
150 g žitné chlebové mouky
350 g špaldové celozrnné mouky
2 lžičky soli
20 ml olivového oleje
1 lžíce medu
260 ml vlažné vody
Galerie
Autor
Eva
08. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.