Dýňová marmeláda

Ano slyšíte dobře. Marmeláda z dýní je opravdu výborná. Marmeláda se dá připravit z jakékoliv dýně, ale opravdu nejlepší je z dýně hokaido. Dýně obsahuje spoustu minerálů a vitamínů, kdy nejvíce stojí za zmínku zinek. který je protizánětlivý a příznivě ovlivňuje stav naší kůže, nehtů a vlasů. Urychluje také hojení ran. Podporuje obranyschopnost. A při pravidelné konzumaci ovlivňuje činnost střev. Dýně je výborná i na ledviny. Snad jsme Vás přesvědčili o těchto úžasných účincích a teď si s námi tuto marmeládu připravíte. Marmeláda je výborná i na vánoční cukroví a můžete ji připravit i pokud chcete někoho o Vánocích obdarovat jedlým dárkem.

Postup
  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme džusem. Přidáme koření a necháme přes noc marinovat. Poté dáme vařit. Jakmile je dýně měkká, stáhneme oheň, vytáhneme koření a rozmixujeme dohladka. Poté přidáme cukr a přivedeme k varu, přidáme gelfix a krátce povaříme. Sundáme z ohně a dáme do skleniček. Kdo chce může ještě pro jistotu zavařit. Ale většinou stačí když se otočí dnem vzhůru a nechá se vychladnout.
Ingredience
2 ks gelfix extra
500 g cukru
1 lžička hřebíčku
2 ks hvězdičky badyánu
2 ks celé skořice
1 l 100% pomerančového džusu
2 kg dýně hokaido
Galerie
Autor
Eva
09. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.