Vločková polévka

Rychlá a jednoduchá polévka, která je přitom výborná a krásně nás zasytí. Můžete si ji připravit na večeři či k obědu. Jelikož je začíná podzim a jsou chladné večery určitě teplá polévka přijde vhod. Zeleninu v polévce můžete míchat podle aktuálních zásob v lednici či spíži.

Postup
  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Mrkev a petržel si oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky. Brokolici obereme na růžičky. Na másle orestujeme mrkev, petržel a brambory. Poté přidáme jarní cibulku a ovesné vločky. Všechno orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme brokolici. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Vaříme doměkka. Hotovou polévku můžeme posypat petrželkou.
Ingredience
čerstvá petržel na ozdobu
drcený kmín
sůl, pepř
1 proužek másla
2 hrstí ovesných vloček
2 ks brambor
1 l vody či vývaru (zeleninového)
1 ks brokolice
1 ks petržele
1 ks mrkve
1 ks jarní cibulky
Galerie
Autor
Eva
15. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.