Dukátové buchtičky s krémem

Sladké a většinou velmi oblíbené dětské jídlo. Pojďte si s námi zavzpomínat na dětství a připravit si dukátové buchtičky s krémem. Ač se to nezdá příprava není nikterak složitá. Pokud máte domácí pekárnu tak to máte vlastně úplně bez práce. Kdo chce může si do vanilkového krému přidat i trochu rumu. U verze pro děti rum samozřejmě vynechte. Toto množství vystačí na dvě porce, pokud budete připravovat pro celou rodinu, množství určitě zdvojnásobte.

Postup
  1. Všechny ingredience na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Pokud pekárnu nevlastníte tak smíchejte zvlášť sypké suroviny a zvlášť tekuté. A potom všechno dohromady. Necháme kynout cca 45 minut na teplém místě. Z těsta poté na pomoučeném vále tvoříme válečky, které klademe vedle sebe na vymazaný a vysypaný plech. Nebo jej lze vyložit pečícím papírem. A pomocí nože, stěrky či rádýlka rozdělíme na buchtičky. Pečeme na 180°C dozlatova.
  2. Na závěr si připravíme krém z uvedených surovin. Poté můžeme hotové buchtičky podávat přelité vanilkovým krémem.
Ingredience
krém: 1 vanilkový pudink, 600 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru (rum-nemusí být)
špetka soli
100 ml polotučného mléka
50 ml rostlinného oleje
1 ks vejce
30 g cukru krupice
1/2 sáčku sušeného droždí
250 g polohrubé mouky
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.