Polévka z červené řepy

Červená řepa je bohatá zásobárna vitamínů. Blahodárně působí na kardiovaskulární systém a také posiluje nervový systém. Je přínosem pro naše cévy, kosti, tkáně a kůži. Obsahuje kyselinu listovou, kterou především ocení nastávají maminky. A co víc, červená řepa nám dodává lepší náladu, tak proč si nepřipravit tuto vitamíny nabitou polévku.

Postup
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do rozpáleného oleje a restujeme. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek. Očištěnou mrkev, brambory a řepu také nakrájíme na kostičky. A přidáme k cibuli. Vše orestujeme a zalijeme vývarem či vodou. Vaříme do měkka. Poté vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Hotovou polévku servírujeme do talířů a podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Ingredience
zakysaná smetana na ozdobu
olej
sůl, pepř
4 stroužky česneku
1,5 l vody či vývaru (zeleninového)
2 ks brambor
2 ks mrkve
4 ks červených řep
1 ks cibule
Galerie
Autor
Eva
26. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.