Tvarohová špaldová štóla

Štóla patří mezi pečený vánoční moučník, který má tradici v Německu. Štóla obsahuj sušené ovoce a také ořechy. Vrch je většinou sypán moučkovým cukrem. Tvar štóly vychází z ,,Ježíška, který je zabalený v plenkách. Proto je tvar bochníku. Tvarohová štóla ze špaldové mouky je zdravější verze štóly klasické. Je výborná a hned měkká.

Postup
  1. 250 g špaldové mouky, 130 g tvarohu, 1 ks vejce, 1 hrst brusinek a 1 hrst rozinek, 50 g medu, 50 g vlašských ořechů na menší kousky, 25g kokosového oleje, 1 ČL prášku do pečiva, 1 lžička vanilkového extraktu
  2. Smícháme zvlášť sypké a zvlášť mokré suroviny. Poté vše smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme placku, kterou na půl přehneme. Na plech dáme pečící papír a na něj dáme štólu. Pečeme 180°C cca 55 minut.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
28. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.