Miništoly

Klasickou vánoční štolu zajisté známe, ale co takhle si upéct podle našeho receptu miništoly. Jsou voňavé, plné kandovaného ovoce, mandlí, oříšků, vanilky a rumu. A k tomu skutečně jednoduché. Někdo může miništoly podávat i jako vánoční cukroví. Je velmi vhodné je nechat uležet.

Postup
  1. 500 g hladké mouky, 2 zarovnané kávové lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1 špetka soli, 150 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g kandované citronové kůry, 100 g rozinek, 100 g mletých mandlí, 300 g změklého másla (hery), 2 vejce, 2 polévková lžíce rumu, rozpuštěné máslo (s 2 lžičkami rumu na potření) a moučkový cukr
  2. Všechny suroviny smícháme v těsto, které necháme uležet v lednici. Poté vždy si kousek těsta odštípneme a vyválíme do válečku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160°C cca 12 minut. Horké miništoly potíráme rozpuštěným máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
19. 10. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.