Skořicové cukroví

Vůně skořice k Vánocům neodmyslitelně patří. A proto kdo má rád skořici a její vůni, tak vyzkoušejte toto vánoční cukroví. Z těsta můžete vykrajovat jakékoliv tvary, ale nám se zdají být nejpěknější hvězdičky. Záleží tak na Vaší fantazii. Toto cukroví je výjimečné tím, že vykrajované cukroví se potírá ještě před pečením sněhem z cukru a poté se dá zapéct. Pečeme na 160°C cca 10-12 minut. Opravdu si to hlídejte, aby Vám sníh nezhnědl. Vytvoříte tím efekt zasněženého cukroví.

Postup
  1. 3 bílky 250 g cukru krupice 1,5 lžíce mleté skořice 400 g mletých mandlí 2 lžíce moučkového cukru 1 lusk vanilky
  2. 2 lžíce moučkového cukru si smícháme s vydlabaným vanilkovým luskem, tím pádem nám vznikne vanilkový cukr. Lze ho nahradit i kupovaným. Šleháme bílky s krupicovým cukrem. Poté přidáme vanilkový cukr. K mletým mandlím přidáme skořici a asi 4 lžíce připraveného sněhu. Pokud je potřeba tak přidáme. Vypracujeme tak hladké těsto. Na pocukrovaném vále si vyválíme plát ze kterého vykrajujeme hvězdičky. Ty poté přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdičky potřeme zbytkem sněhu a dáme péct do trouby asi na 160°C cca 12 minut. Hlídáme, aby nám sníh na hvězdičkách nezhnědl.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
19. 10. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.