Tvarohová buchta

Tvarohová buchta je opravdu výborná a vláčná. I na druhý den si na ni s chutí pochutnáte. Možná je i lepší. Tvaroh je mléčný výrobek, typický svou smetanovou chutí. Vzniká srážením mléčné bílkoviny. Tvaroh patří mezi vysoce hodnotné potraviny. Můžete z něj připravit jak dezert tak i hlavní jídlo. Tvarohy rozlišujeme měkké, odtučněné, nízkotučné, polotučné, tučné a také speciální tvaroh na strouhání. Je jen na Vás, kterému dáte přednost. My upřednostňujeme tvaroh v kostce. Je výborný na pečení a také přípravu tohoto skvělého moučníku.

Postup
  1. Vejce+cukr +vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Poté přidáme mléko a prosáté mouky s práškem do pečiva. Poté přilijeme olej. Vmícháme kakao. A vlijeme na plech.
  2. Připravíme si tvarohové těsto, kdy smícháme všechny suroviny a vlijeme na kakaové těsto. Dáme péct na 170°C cca 45 minut. Hotovou buchtu necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.
Ingredience
čokoládová poleva
1 ks vanilkového cukru
tvarohové těsto: 2 ks tvarohu v kostce, 1 vanilkový pudink, 3 vejce, 1/2 hrnku cukru krupice, 3 lžíce mléka
3 lžíce kakaa
1 ks kypřícího prášku
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru krupice
2 ks vejce
1/2 hrnku rostlinného oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
25. 10. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.