Pudinkové cukroví

Máte nadbytek vanilkového pudinkového prášku a nevíte jak jej zužitkovat. Zkuste jej použít do vánočního cukroví. Dostanou příjemnou vanilkovou chuť. Kdo chce experimentovat tak může použít i pudinkový prášek čokoládový nebo třeba citronový. Hotové cukroví poté slepujeme oblíbenou marmeládou či krémem.

Postup
  1. 300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 3 sáčky vanilkového pudinku, 170 g povoleného másla, 1 vejce, 1 lžička vanilkového aroma
  2. Veškeré suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 1 hodinu uležet v lednici. Na pomoučeném vále vyválíme plát o výšce 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Poté dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 160°C cca 10 minut. Necháme vychladnout a slepujeme.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
27. 10. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.