Zázvorky

Znáte cukroví zázvorky? Ano zázvor se dá použít v podstatě kdekoliv, ať už při vaření, do polévek či je výborný čerstvý zázvorový čaj tak je z něj skvělé i zázvorové cukroví, neboli zázvorky. Cukroví je opravdu výjimečné a jemně štiplavé. Kdo má rád netradiční chutě, tak jej určitě vyzkoušejte. Je snadné.

Postup
  1. 2 ks celá vejce, 2 ks žloutky, 150 g cukru krupice, 250 g hladké mouky, 1 kávová lžička zázvoru (ať už sušený a nebo čerstvý nastrouhaný), špetka prášku do pečiva, vanilkový cukr
  2. Všechny ingredience zpracujeme v těsto. A necháme jej hodinu uležet v lednici. Poté jej vyválíme a vykrajujeme tvary. Pečeme na 160°C do růžova. Hotové zázvorky po vychladnutí dáme do krabice a necháme jej minimálně 3 týdny uležet. Ať jsou měkké.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
13. 11. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.