Arašídový fondán

Tento recept je přímo stvořený pro milovníky arašídového másla, arašídů a karamelu. Další plus tohoto receptu je to, že je opravdu snadný a nezabere Vám příliš času. Tím pádem ho zvládnete připravit i těsně před Vánoci. Hotový arašídový fondán uchovávejte v chladu (např. lednici).

Postup
  1. 1 PL másla, 500 g třtinového cukru, 120 ml polotučného mléka, 250 ml arašídového másla, 1 vanilkový lusk, 300 g moučkového cukru. na ozdobu: 80 g buských ořechů poleva: 100 g hořké čokolády, 1 polévková lžíce másla
  2. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme třtinový cukr a mléko. Přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty. Sundáme z ohně a přidáme arašídové máslo a dřeň z vanilkového lusku. K horké směsi prosejeme moučkový cukr a vše promícháme. Vlijeme ji do formy vyložené pečícím papírem o velikost cca 20x20 cm. Necháme ztuhnout v lednici. Poté z něj vykrajujeme malé kostky. Zdobíme poté čokoládovou polevou a sypeme oříšky.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
23. 11. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.