Domácí nutella

Kdo by nemiloval nutellu, určitě každý. Ale klasická nutella obsahuje minimum oříšků, ale zato plno palmového oleje apod. Pojďte si s námi připravit tuto sladkou pochoutku. Je to velmi jednoduché. Tuto pomazánku můžete darovat i jako jedlý dárek pod stromeček. Zaručeně si ji oblíbíte a kupovanou už nebudete nikdy chtít.

Postup
  1. 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka (salko) 200 g vysokoprocentní čokolády (lze použít i mléčná) 100 g lískových oříšků 2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu 1 vanilkový cukr 2 lžíce smetany na šlehání
  2. Lískové oříšky si dáme na plech a dáme péct na 180°C cca 10 minut. V polovině pražení ořechy promícháme. Do hrnce vlijeme salko a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit.
  3. Pomocí utěrky odstraníme z opražených oříšků slupku. Oříšky dáme do mixéru a rozmixujeme najemno. Do mísy dáme ořechy, kakao, vanilkový cukr a vychladlou čokoládovou směs. Mícháme mixérem. Přidáme smetanu. Vše zpracujeme a necháme v lednici.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
29. 11. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.