Mandlové hříbečky

Výborné nepečené cukroví, které je nejen opravdu chuťově skvělé, ale zároveň se bude krásně vyjímat na vánočním talíři s cukrovím. Vytvářet toto cukroví bude zábava, především ho ocení děti, které mohou při přípravě pomoci. Vyzkoušejte a určitě u jednoho kousku nezůstanete.

Postup
  1. 200g loupaných mandlí 400g moučkového cukru 2 ks bílků+ 1 bílek na slepování pár kapek rumového aromatu nebo rumu kakao na obarvení 1 vanilkový cukr
  2. Mandle rozsekáme najemno. Přidáme cukr, vanilkový cukr, 2 bílky, rumové aroma. Vypracujeme hladké těsto. Poté rozdělíme na 2 části. Jedno obarvíme kakaem. Poté z tmavého těsta tvoříme kloboučky, a ze světlého nožky hříbků. Pomocí vařečky vytvoříme důlek do tmavého těsta, špičku nožky namočíme do bílků a slepíme dohromady.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
29. 11. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.