Máslové kokosky

Kdo miluje kokosky, tak tento recept je přímo stvořený pro Vás. Máslové kokosky jsou nazvány proto, že obsahují máslo. Jsou malinko hutnější než klasické kokosky. Ale jsou opravdu výborné a stojí za to, aby zdobily Váš vánoční stůl. Máslové kokosky obsahují i strouhanou citronovou kůru a díky tomu jsou krásně svěží. Vyzkoušejte toto výborné cukroví. Nejlepší jsou kokosky, když jsou krásně uleželé.

Postup
  1. změklé máslo 100 g cukr moučka 100 g strouhaný kokos 100 g hladká mouka 150 g kypřicí prášek 1/2 sáčku špetka soli bílek 2 ks strouhaný kokos na obalení asi 50 g 1 lžíce citronové kůry
  2. Máslo vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Poté přidáme kokos, mouku, citronovou kůru, prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Přidáme ho ke kokosovému těstu a lehce vmícháme. Těsto necháme hodinu uležet v lednici. Poté si předehřejeme troubu na 150°C a z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20-25 minut.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
29. 11. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.