Domácí burgerové housky

Není nad pravé domácí burgerové housky. S trochou šikovnosti si je dokážete připravit doma. Jsou opravdu výborné, nadýchané a i na druhý den jsou krásně měkké. Burgerové housky můžete zamrazit a nebo je použít i místo klasického pečiva. Náš recept je obohacen o špaldovou mouku, ale lze je připravit i pouze z mouky hladké. Poté burgerové housky doplňte pořádnou dávkou kvalitního masa, zeleniny, sýru a oblíbeného dipu.

Postup
  1. Všechny suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Těsto lze samozřejmě i připravit klasicky. Poté vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 stejných dílů (podle toho jak chcete bulky velké). Vytvarujeme bulky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout ještě 30 minut. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 160°C a pečeme dozlatova cca 15 minut.
Ingredience
1 ks rozšlehaného vejce na potření
1 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžíce sušeného droždí
1 ks vejce
2 lžíce řepkového oleje
1/2 hrnku polotučného mléka
1/2 hrnku teplé vody
1 hrnek hladké špaldové mouky
2 hrnky hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
05. 12. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.