Cuketové placičky

Luxusní cuketové placičky určitě oceníte v kuchyni, když je její sezóna. Chuti připomíná trochu bramborák a je velmi jemná. Recept není nijak náročný a zaručujeme Vám, že Vám jistě bude chutnat.

Postup
  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu dáme na cedník, pod ní misku a pořádně osolíme. Takto ji necháme odpočinou cca 20 minut. Mezitím si oloupeme stroužky česneku a prolisujeme. Cuketu po vypocení vyždímáme, dáme do misky a přidáme česnek, majoránku, pepř, vejce a hladkou mouku. Podle chuti ještě dosolíme. Vše promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. V pánvi si rozpálíme olej, lžíci nabereme malé množství těsta, vkládáme na pánev a vytvarujeme lžící. Smažíme je dozlatova z obou stran. K placičkám můžeme podávat brambory. A nebo pouze samotné s dipem či tatarskou omáčkou.
Ingredience
řepkový olej na smažení
sůl, pepř
8 lžic mouky (můžete použít celozrnou či pohankouvo)
2 vrchovaté lžičky majoránky
3 ks vejce
4 stroužky česneku
4 větší cukety
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.