Tvarohový mazanec bez kynutí

Máte rádi mazance a nechcete trávit čas složitou přípravou a kynutím těsta. Vyzkoušejte náš oblíbený recept na tvarohový mazanec. Tento recept je jednoduchý a přitom výborný. Vyzkoušejte. Je to příjemná obměna klasického kynutého mazance.

Postup
  1. 250 g měkkého polotučného tvarohu v kostce 150 g másla nebo hery 220 g moučkového cukru 2 celá vejce + 1 vejce na potření 1 sáček vanilkového cukru 2 lžíce rumu 500 g hladké mouky 5 lžic polotučného mléka 1 a 1/2 sáčku kypřicího prášku hrst spařených oloupaných mandlí hrst spařených rozinek moučkový cukr na posypání
  2. Do mísy dáme tvaroh, změklé máslo, oba cukry, dvě vejce, rum a vše smícháme dohromady. Poté přidáme suroviny jako je mouka, kypřící prášek, spařené mandle a rozinky. Nakonec přichází na řadu mléko. Vše propracujeme a pokud je potřeba přidáme ještě mléko. Vytvarujeme dva bochníky a dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Zapneme troubu na 200 stupňů a necháme mazance ještě chvíli uležet. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 10 minut poté snížíme na 160 stupňů a pečeme dozlatova. Pokud se Vám bude zdát, že se mazance rychle přípékají tak jej můžete přikrýt alobalem. Hotové mazance sypeme moučkovým cukrem. Z tohoto těsta vytvoříte dva menší mazance.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
27. 03. 2018

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.