Bublanina s hroznovým vínem

Kdo by odolal krásně nadýchané bublanině s hroznovým vínem. Dá se požít jakékoliv ovoce a vždycky sklidíte úspěch :). Představíme Vám kombinaci laděnou do Francouzské kuchyně. Tu poznáte tak, že obsahuje větší množství vajec než bublanina klasická. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Postup
  1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nalijeme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a necháme odpočinout. Ve větší míse smícháme žloutky a s celými vejci do lehce zpěněné směsi. Dáme do něj cukr a znovu prošleháme. Pak jemně vmícháme mouku a postupně přimícháváme prohřáté mléko. Mícháme dohladka. Hroznové víno si umyjeme a očistíme. Do většího plechu vyloženého pečícím papírem vlijeme připravenou směs a poklademe hroznové víno. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160°C na 20 až 25 minut. Necháme vychladit a poté pocukrujeme moučkovým cukrem.
Ingredience
500 g hroznového vína
100 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
4 ks vejce
8 vaječných žloutků
800 ml plnotučného mléka
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.