Meruňkový koláč

Meruňky patří k našemu nejzdravějšímu ovoci. Nejcennější je na ní dužina, která má vliv na imunitní systém, osahuje beta karoten, posilují vlasy, pokožku a nehty. Proto když je na meruňky sezóna je třeba toto ovoce zařadit do našeho jídelníčku. Seznámíme Vás s velmi rychlým a hrníčkovým receptem na meruňkový koláč. K jeho přípravě budete potřebovat pouhých 6 surovin.

Postup
  1. Merunky zbavíme pecek, omyjeme. Rozkrojíme je na půlky. Žloutky si oddělíme od bílků. Do žloutků dáme polovinu moučkového cukru a ušleháme do pěny. Postupně přidáváme horkou vodu. Do bílků přidáme zbylý cukr a ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku a ušlehaný sníh. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a nebo vymažeme. Těsto to ní nalijeme a poklademe navrch meruňky. Na malé kousky nakrájené máslo poklademe na koláč. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C dozlatova, přibližně 3é až 35 minut.
Ingredience
5 ks meruněk
2 lžičky másla
1 a půl hrnku hladké mouky
5 lžic horké vody
5 vajec
1 a čtvrt hrnku moučkového cukru
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.