Borůvkové koláče

Borůvky jsou malé plody s fialovou šťávou, jsou sladké a také velmi silně barví. Borůvky obsahují mnoho vitamínů, antioxidantů, tříslovin, ovocných cukrů a dalších. Jsou výborné pro zlepšení zraku , imunity, bojují proti infekcím, prodlužují život, pomáhají při střevních potížích, bojují proti obezitě a mnoho dalších účinků. Tyto malé plody jsou opravdový zázrak, a proto je v kuchyni také náležitě využijeme a připravíme z nich borůvkové koláče.

Postup
  1. Plnotučné mléko si ohřejeme tak ať ho máme vlažné. Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžíce hladké mouky a rozdrobeného droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Poté do zbytku mouky přidáme rozehřáté máslo, špetku soli, zbytek vlažného mléka, ve kterém jsme si rozmíchali žloutky a také vzešlý kvásek. Vše vypracujeme v těsto a necháme kynout zakryté utěrkou na teplém místě nejméně 30 minut. Na pomoučeném vále si rozválíme plát těsta asi na 1 cm silný. Z plátu vykrajujeme obrácenou sklenicí kolečka o větším průměru. Na plech vyložený pečícím papírem, klademe vykrájená kolečka. Doprostřed každého koláče klademe lžíci borůvek a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Na borůvky ještě klademe drobenku, kterou jsme si připravili z hrubé mouky, másla a cukru. Takto připravené koláče pečeme 10-15 minut na 170 °C.
Ingredience
vejce na potření
Na drobenku: 150g hrubé mouky, 150g krupicového cukru, 150g másla
400 g borůvek
2 žloutky
špetka soli
100 g másla
30 g droždí
500 g hladké mouky
1 lžička cukru
2,5 dcl plnotučného mléka
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.