Bublanina z celozrnné mouky

Bublanina z celozrnné mouky...Proč si taky nepřipravit zdravější verzi klasické bublaniny? V tomto receptu použijeme jahody, jelikož právě v létě je jejich sezóna, jsou krásně čerstvé a voňavé. A tudíž přímo nabité vitamíny.

Postup
  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidáme olej a mléko. Do takto připravené směsi postupně zašlehejte mouku s práškem do pečiva. Může se stát, že těsto bude příliš řídké, tak jej zahustíte přidání mouky. Takto připravené těsto nalijte do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem, posypejte očištěnými a omytými jahodami. Dáme péct do předem vyhřáté trouby a 170°C asi 35 minut.
Ingredience
vanička jahod
4 ks vejce
3/4 hrnku řepkového oleje
1 hrnek polotučného mléka
1 lžička prášku do pečiva
2 hrnky špaldové mouky
3/4 hrnku třinového cukru
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.